Ливърпул стигна до поредна издънка, след като не успя да победи Уест Бромич Албиън като гост и двата тима врътнаха реми 0:0 на "Дъ Хоутърнс". Това стана в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

Това може да коства шансовете на тима да се пребори с Манчестър Сити за място в челната четворка. Отборът на Брендън Роджърс е на 6-ото място в класирането с актив от 58 точки, като тимът е на 6 пункта от четвъртия Манчестър Сити, който има и мач по-малко.

Като цяло отборът на северноирландеца демонстрира приличен футбол и можеше при малко повече късмет да стигне до успеха. Отборът имаше добър контрол над топката, но трудно стигаше до чисти голови положения.

Айб удари напречната греда за гостите малко след подновяването на играта след почивката, а освен това и домакините имаха своите шансове за гол. 
 



Срещата започна по-активно за гостите, които доминираха през първите минути и освен това направи впечатление, че Брендън Роджърс е сменил схемата на игра за тази среща и отборът излезе с 4-3-3, вместо с очакваното 3-4-3.

В 13-ата минута Коутиньо със страхотно подаване изведе Стърлинг около наказателното поле на противника, но добрата работа в защита на домакините не позволи на крилото да застраши вратата им.

Няколко минути след това бразилската звезда на гостите отправи удар над вратата, като в редиците на Ливърпул се забеляза невъзможността да бъде създадено чисто положение от началото на срещата.

В 28-ата минута гостите получиха доста добър голов шанс - отборът спечели фаул от удобна позиция чрез Балотели. Зад топката застана Джерард, който отправи прекрасен удар към близката греда, който обаче мина на сантиметри над вратата. 

До края на полувремето скучната игра на терена продължи. Гостите имаха пълен контрол над топката, но отборът така и не успя да стигне до толкова чисти голови положения и като цяло първото полувреме бе доста отегчително.

След почивката ситуацията на терена бе доста по-интересна и домакините пропуснаха страхотна възможност в 54-ата минута.

МакКоули засече с глава центриране на Флетчър, но топката мина само на сантиметри от страничната греда.

Точно две минути след това Майхил направи фантастично двойно спаяване и предотврати чист гол във вратата си.

Удар на Балотели бе блокиран от играч на Уест Бромич, но топката попадна в Коутиньо, който отправи удар към вратата, който обаче бе отразен от Майхил. Топката веднага попадна в Хендерсън, но и неговият удар бе отразен от стража на домакините.

В 58-ата минута Брънт центрира прекрасно в наказателното поле и Гарднър засече топката с много хубаво воле, което обаче попадна във външната част на мрежата.

В 62-ата минута Айб направи хубаво двойно с Балотели, след което стреля силно, но топката срещна напречната греда

В 67-ата минута пък Ловрен спаси Ливърпул от гол във вратата, след като изчисти от голлинията удар с глава на Морисън. 

Последваха минути в които играта бе накъсана. В 80-ата минута Джерард пробва удар от няколко метра, който обаче бе спасен от Майхил

Минута по-късно Миньоле направи добро спасяване след удар на Гарднър, a до края на мач нямаше повече голове.

УЕСТ БРОМИЧ - ЛИВЪРПУЛ 0:0

УЕСТ БРОМИЧ: Майхил, Лескът, МакКоули, Доусън, Гарднър, Морисън, Флетчър, Якоб, Брънт, Аничебе (64 - Макманамън), Бераино (75 - Идейе)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Ловрен, Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Стърлинг, Айб (75 - Лалана), Балотели (75 - Борини)