Ливърпул може изненадващо да спечели битката за крилото на ПСВ Айндховен и националния отбор на Холандия Мемфис Депай, твърди британското издание "Мирър".

До момента се твърдеше, че Манчестър Юнайтед е абсолютен фаворит за подписа на холандеца и отборът едва ли не вече го е уредил за своите редици.

Изданието обаче твърди, че Луис ван Гаал ще насочи усилията си в опит да привлече най-скъпия футболист на планетата Гарет Бейл, който не оправдава през този сезон напълно очакванията в Реал Мадрид.

Това от своя страна може да даде сериозно предимство на мърсисайдци в битката за 21-годишното крило.

Техническият директор на ПСВ Марсел Брандс коментира по следния начин ситуацията: "Интересът на Манчестър Юнайтед досега се изчерпва с едно телефонно обаждане, за да кажат, че имат интерес към Мемфис".

"Въпреки това обаче те така и не направиха решаваща стъпка, за да бетонират интереса си", добави той.

Освен това холандското крило Дирк Каут ще бутне едно рамо на Ливърпул в битката за подписа на крилото, тъй като вече го посъветва, че Ливърпул е по-доброто място за него.

"Разбира се, че Мемфис познава добре Ван Гаал, но трябва да се постави под въпрос, дали това, че може да играе под негово ръководство, е наистина предимство. Той се нуждае от мениджър, който ще му даде достатъчно шансове да играе и това е единственият начин по който може да развие таланта си".

"Моето послание към него е да избере Ливърпул, защото това е един наистина изключително голям клуб", завърши бившият ас на мърсисайдци.