Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж е претърпял операция в Съединените щати, разкри самият той в социалната мрежа Инстаграм. 

Голмайсторът замина отвъд Океана преди няколко дни за нова консултация с местни специалисти, които са преценили, че е най-добре на легне под ножа, за да се справи с контузията в хълбока, която го мъчи от известно време. 

„Просто искам да съобщя, че претърпях успешна операция на хълбока и съм благодарен на Бог, че това е възможно. Оттук гледам само напред и нагоре. Благодаря за подкрепата. Даниел“ гласи съобщението. 

Заради различни травми Стъридж записа едва 18 участия през сезона за Червените, като пропусна 5 месеца в един момент. Засега не е ясно колко време ще се възстановява, но със сигурност идеята е проблемът да бъде решен веднъж завинаги и надеждите са да бъде на линия за началото на подготовката за следващия сезон. 

Това е второто му посещение в Щатите, след като бе там и през декември. Последното му участие за мърсисайдци бе преди месец в преиграването срещу Блекбърн от 1/4финалите на ФА Къп.