Легендата на Арсенал Тиери Анри смята, че крилото на Ливърпул Рахийм Стърлинг има лоши съветници, но въпреки това призна, че би бил много щастлив да го види на "Емиратс". 

Около фланговия футболист има безброй спекулации и усилено се говори, чe  той ще напусне "Анфийлд" през лятото, тъй като изобщо не иска да преподписва договора си с отбора, а освен това готов да подаде и молба за трансфер до ръководството.

"Знаем, че Рахийм е лондончанин и ние всички знаем, че Арсенал го иска. Може да се разтълкува от думите на Арсен Венгер във вторник", обяви Анри пред "Дейли Меил".

"Със сигурност обаче всички знаем, че Стърлинг получава лоши съвети, защото не можеш да излезеш пред пресата и да говориш за договора си. Трябва да уважаваш феновете и клуба в който играеш".

"Когато бях млад имах проблеми с Монако и Мадрид, защото имаше момчета, които ми пускаха слухове в главата и това ми се отразяваше", каза още Анри. 

Французинът има в предвид периода в който е бил желан от "Кралския клуб", докато е носил екипа на тима от княжеството.

"Трябва да си мъж и да кажеш на тези хора, че рушат кариерата ти. Рахийм иначе е страхотен млад играч и аз ще бъда повече от щастлив да го видя в Арсенал", завърши той.