Бившият бранител на Манчестър Юнайтед и Англия и настоящ футболен анализатор Гари Невил смята, че ако Ливърпул продължава в същия дух не го очаква нищо добро.

Отборът не е в състояние да задържа най-добрите си играчи и преди година продаде Луис Суарес на Барселона, а сега през лятото е на път да изпусне най-големия английски талант Рахийм Стърлинг.

"Суровата ситуация пред Ливърпул е такава, че отборът се намира в застой от доста години и неудобната истина е, че това не е нищо ново за отбора", обяви Невил, цитиран от "Скай Спортс".

"Само погледнете броя на играчите, които са напуснали "Анфийлд" през последните 10-15 години, за да отидат в други отбори с които могат да се борят за трофеи".

"Стив Макманамън, Майкъл Оуен, Хавиер Масчерано, Чаби Алонсо, Фернандо Торес, Луис Суарес и други....".

"Отборът е в опасност да се превърне oт една, от най-големите футболни сили в Европа в един посредствен провинциален отбор", отсече още Невил.

В думите му има голяма доза истина, тъй като през последните години отборът стремоглаво върви надолу, като изключим миналия сезон, когато дори можеше да спечели титлата.