Стоук Сити разнебити с 6:1 Ливърпул в среща от Висшата лига на стадион "Британия" и записа велика победа над "мърсисайдци".

Два гола за домакините мушна Маме Бирам Диуф (22, 26), по един добавиха Джонатан Уолтърс (30), Чарли Адам (41), Стивън Нзонзи (45) и  Питър Крауч (86). Почетното попадение за Ливърпул вкара Стивън Джерард (70).

Стоук изигра феноменална среща, тотално размаза именитите си гости и напълно заслужено си грабна победата и трите точки.

От своя страна червените бяха повече от смешни и неадекватни на "Британия". Футболистите на Брендън Роджърс не знаеха къде се намират и по-голямата част от тях за пореден път показаха, че не стават за такъв велик клуб.

Този мач бе под №710 за Стивън Джерард за "мърсисайдци", но и той не успя да помогне за тоталното падение.

Легендата все пак успя да се сбогува с попадение и завърши сезона като голмайстор на червените, които в крайна сметка се промъкнаха до участие в Лига Европа.


Срещата на "Британия" започна с атаки и към двете врати. В 5-ата минута Чарли Адам се освободи през центъра и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката мина до гредата на гостите.

Последва и шут на Джонатан Уолтърс, но в аут. Отговорът на Ливърпул бе положение за Филипе Коутиньо, който обаче не успя да преодолее Асмир Бегович.

В 19-ата минута с пропуск се отчете и Адам Лалана, чийто удар мина над вратата на домакините.

Три минути по-късно Чарли Адам проби отляво последва пас към Джонатан Уолтърс, който стреля от движение, при което Миньоле не се намеси добре и изби топката в краката на Маме Бирам Диуф и той спокойно направи 1:0.

Домакините продължиха да доминират и в 26-ата минута набутаха нов гол. Тогава Марко Арнаутович пусна към Маме Бирам Диуф, а той с отсечена тупалка простреля Миньоле за 2:0.

Футболистите на Стоук правеха каквото си поискат на терена и определено се подиграваха с плахите си гости, които не знаеха къде се намират.

След половин час игра домакините мушнаха нов гол. Джеф Камерън центрира отдясно в наказателното поле на Ливърпул, където Емре Джан върна непохватно топката към Миньоле, при което Джонатан Уолтърс пресече подаването и без проблеми опъна мрежата за 3:0.

Червените бяха в тотален нокдаун, а Стоук правеше уникален мач. В 35-ата минута Чарли Адам можеше да набута и четвърто попадение, но този път не се стигна до гол.

Това обаче се случи само шест минути по-късно. Тогава защитата на Ливърпул сгреши безобразно и подари топката на Чарли Адам, който с удар от границата на наказателното поле направи 4:0.

Стоук обаче продължи гаврата си с мърсисайдци и в 45-ата минута стана 5:0, след като точен за домакините бе Стивън Нзонзи.

Второто полувреме започна с шанс за Ливърпул, но Джордан Хендерсън пропусна да вкара. Последва и удар на Джо Алън, но в аут.

Гостите продължиха да натискат и да се опитват да вкарат поне почетно попадение, но и Филипе Коутиньо не успя да опъне мрежата на Стоук.

Така се стигна до 70-ата минута, когато Стивън Джерард се възползва от грешка в защитата на домакините и вкара гол в последната си среща с екипа на Ливърпул. Малко по-късно последва пропуск на Филипе Коутиньо.

В следващите минути действията се развиваха в средата на терена, без каквито и да било опасни голови положения. Падението за Ливърпул продължи в 86-ата минута, когато Питър Крауч вкара за 6:1.

До края не се случи нищо запомнящо се и така Стоук записа велика победа над Ливърпул в последна среща от този сезон на Висшата лига.

Стоук Сити - Ливърпул 6:1

Голмайстори:

1:0 Маме Бирам Диуф (22)

2:0 Маме Бирам Диуф (26)

3:0 Джонатан Уолтърс (30)

4:0 Чарли Адам (41)

5:0 Стивън Нзонзи (45)

5:1 Стивън Джерард (70)

6:1  Питър Крауч (86)

Стоук Сити: Асмир Бегович, Ерик Питерс, Марк Мартинес Муниеса, Райън Шоукрос, Джоф Камерън, Чарли Адам, Марко Арнаутович, Стивън Нзонзи, Глен Уилън, Джонатан Уолтърс, Маме БирамДиуф

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Алберто Морено, Джо Алън, Лукас, Джордан Хендерсън, Филипе Коутиньо, Адам Лалана, Стивън Джерард