Ливърпул подготвя лятна оферта от около 20 милиона паунда за нападателя на Астън Вила Кристиян Бентеке, пише британското издание "Дейли Стар".

Белгиецът има още две години до края на договора си с клуба. Той имаше проблеми с контузии, но под ръководството на Тим Шерууд успя да си върне старата форма и да прикове отново погледите на грандовете към себе си.

Бирмингамци отчаяно искат да задържат талантливия футболист в редиците си и отборът се надява да успее да го изкуши да остане в отбора с нов тригодишен договор, с подобрени условия.

От Ливърпул пък ще изчакат финала за ФА Къп в който Бентеке ще играе преди да отправят своята оферта.

Брендън Роджърс ясно осъзнава, че трябва да привлече нов нападател през лятото, тъй като Рики Ламбърт, Фабио Борини и Марио Балотели се представиха трагично през вече изминалия сезон, а Дани Стъридж бе почти постоянно контузен.

Нещо повече, последният ще пропусне подготовката на отбора си, защото лекува травма и отборът трябва да реагира и да вземе класен стрелец.

През минaлия сезон Ливърпул успя да вкара само 52 гола за кампанията, което е с 49 попадения по-малко от предходния сезон.