Бившият футболист на Ливърпул и Хофенхайм Райън Бабел е убеден, че Роберто Фирмино ще донесе радост на стадион "Анфийлд".

Още по темата

 

Кариоката стана втората най-скъпа покупка на "мърсисайдци" в историята, като германският Хофенхайм прибра за правата му 41 милиона евро.

"Той е много хитър футболист - може да дриблира, да шутира, да пуска пасове през защитата. Има страхотен изстрел и асистенциите му са много добри", сподели Бабел за бившия си съотборник пред сайта на Ливърпул.

"Освен това Роберто е много силен при играта с глава, което изглежда немислимо, защото не е толкова висок. Но той е добър и в това."

"Фирмино е от типа футболисти, които обичат да играят с топката и да прави хубави неща с нея. Но в Германия той се научи и на играта без топка - как да защитава. Наясно съм колко важно е това в Англия - играта без топка. И това е нещо, което той трябваше да научи в Германия."

"Много съм щастлив за него, защото той е талантлив и сега всичко зависи от него. Той е футболист, който може да донесе много радост на феновете на Ливърпул. Роберто е много талантлив", добави Бабел.