Бившият голмайстор на Ливърпул Роби Фаулър посъветва ръководството на клуба да купи нападателя на Астън Вила Кристиан Бентеке.

Още по темата

 

"Темата с нападателите е важна, защото миналия сезон нямахме човек, който да вкара 10 гола във Висшата лига. Не помня кога това се е случвало за последно в Ливърпул", каза Фаулър пред клубното списание на "мърсисайдци".

"Важно е да вземем доказан реализатор и от големите имена, свързани с клуба, аз бих взел Бентеке. Според мен той е отличен избор."

"Зная, че има други топ-нападатели, които навярно бележат повече, но по отношение на съвкупността от сила, скорост и завършване Бентеке може да се окаже точният човек за Ливърпул."

"Считам, че ние центрираме повече топки в наказателното поле от всеки друг отбор в първенството и Кристиан обича високите топки. Няма смисъл да ходи в отбор, където не се залага на центрирания."

"Гледал съм го много и той не е само консуматор. Може да задържа топката добре и да вкарва свои съотборници в разиграванията. Подвижен е и създава опасност за защитниците."

"Преди да получи контузията си, Бентеке ме впечатляваше много и се надявах да го вземем. След като се завърна от лазарета той направи слаб старт, но под ръководството на Тим Шерууд формата му е превъзходна."

"Смятам, че Кристиан е идеален за стила на игра на Брендън. Нашите нападатели се връщаха много назад, за да участват в разиграванията и в предни позиции оставаше голяма празнина."

"С Бентеке имаш човек, който да стои отпред и да вкарва напрежение в защитниците на съперника. Така ще се освободи повече място за Фирмино, Коутиньо и Хендерсън", допълни Фаулър.