Роби Фаулър може и да препоръча на Ливърпул да направи всичко по силите си, за да вземе Кристиан Бентеке, но според „Дейли Мейл“ нападателят на Астън Вила продължава да бъде доста скъп за Червените. 

Бирмингамци твърдо искат да получат заложените в договора на белгиеца 32,5 милиона паунда (около 40 милиона евро) при напускането му преждевременно на клуба, а сумата продължава да се струва твърде солидна на Червените. 

Затова и на този етап и двете страни изчакват кой ще се съгласи да отстъпи, което поставя трансфера под въпрос, тъй като от Вила ще са доволни да задържат Бентеке, който бе в основата на оцеляването на отбора през последния сезон. 

От Ливърпул искат да подсилят атаката си на всяка цена, тъй като през миналата кампания се разписаха само 52 пъти в първенството и се видя, че след напускането на Луис Суарес нещата в нападение не вървят. 

Тимът проявяваше интерес към Карлос Бака от Севиля, който обаче предпочете да отиде в Милан. Друг вариант е Фернандо Йоренте от Ювентус, който би струвал само 10 милиона паунда, но пък е вече на 30 години. 

На „Анфийлд“ обаче нямат голям избор и ще трябва или да развържат кесията за Бентеке или да се насочат към друг футболист.