Звездата на Ливърпул Рахим Стърлинг е на път да получи на ръка 4 милиона паунда, ако подпише договор с Манчестър Сити, разкрива вестник "Телеграф".

Още по темата

 

Както е известно, "гражданите" вече готвят трета оферта, която ще бъде на стойност 50 милиона паунда - сума, която е твърде вероятно да бъде приета от ръководството на Ливърпул.

"Червените" се надяваха да задържат младока, но след неговия отказ да преподпише, клубът е готов да го разкара и да инвестира парите в нови играчи.

Интересното е, че Стърлинг вече се е разбрал със своя агент да получи над 50% от неговия дял при евентуален трансфер. Само преди месеци техничарят увери, че парите нямат значение за него.

Ето и схемата, разкрита от вестник "Телеграф": при всеки трансфер агентът получава 10% от трансферната сума + общата заплата на футболиста в срока на сключения договор.

Тъй като трансферната сума се очертава да бъде 50 милиона паунда, а седмичната заплата на Стърлинг 100 000 паунда за срок от 5 години, то неговият импресарио очаква по банковата си сметка превод от почти 8 милиона паунда.  

Стърлинг обаче е постигнал рядко срещана уговорка на толкова високо ниво - да прибере малко над 50% от превода на мениджъра си.

Както е известно, пари на ръка получават само свободните агенти, тъй като на купувача не му се налага да отделя средства за трансфер.