Намерението на Брендън Роджърс да използва Джеймс Милнър в центъра на терана вместо на крилото, е накарало английския национал да реши да отиде в Ливърпул, разкри самият той. 

Футболистът, който може да играе на различни позиции, бе представен официално, след като отказа примамлива оферта да остане в Манчестър Сити и още миналия месец разкри, че ще заиграе на „Анфийлд”, където трябва да замести Стивън Джерард в халфовата линия. 

„Искам да играя редовно и предимно в центъра на терена, където мениджърът ми каза, че планира да ме използва. Когато говорих с него и разбрах за плановете му и след нещата, които чух за клуба като цяло, ме накараха да не се колебая и веднага да дойда тук” заяви Милнър. 

„Искам да играя така, както завърших миналата кампания и когато мисля, че демонстрирах много добра форма. Този клуб трябва да печели отличия и аз се надявам, че ще му помогна да го направи. Напрежението и очакванията са налице, но имаме всичко необходимо да се справим добре” добави той. 

Червените изиграха разочароваща кампания, в която останаха едва 6-и и сега ще искат отново да бъдат сериозен претендент за челната четворка.