Ливърпул постигна поредна победа в контролните срещи, след като надви с 2:0 като гост шампиона на Финландия ХИК в приятелски двубой, който се игра на олимпийския стадион в Хелзинки.

Новите попълнения Роберто Фирмино и Кристиян Бентеке пропуснаха срещата, тъй като не са готови все още за игра и дори не отпътуваха с отбора за Финландия.

Брендън Роджърс от своя страна заложи на доста силен състав и класата на отбора му си пролича, като англичаните напълно надиграха значително по-скромния си противник.

Головете обаче паднаха сравнително късно.

В 73-ата минута Дивок Ориги успя да открие резултата. Айб центрира прекрасно в наказателното поле, а Милнър с пета отклони топката към белгиеца, който от близка дистанция не сгреши.

Пет минути след това завърналият се в състава на Ливърпул след по-дълга почивка Фелипе Коутиньо удвои аванса на тима си и оформи крайния резултат.

Той преодоля без проблеми стража на противника и след рикошет във футболист на ХИК топката влезе във вратата на финландския отбор.

ХИК - ЛИВЪРПУЛ 0:2
0:1 Ориги 73'
0:2 Коутиньо 78

Съставът на Ливърпул: Миньоле, Шкъртел, Ловрен, Клайн, Гомес (81 - Магуайър), Милнър, Лалана, Хендерсън, Коутиньо (81 - Чиривела), Айб, Ингс (63 - Ориги)