Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е сигурен, че Кристиян Бентеке ще оправдае с представянето си на терена хвърлените 32,5 милиона паунда за него.

Именно срещу тази цифра белгиецът акостира на "Анфийлд".

През изминалата кампания той успя да вкара 15 гола във всички турнири за Астън Вила и по този начин накара "Мърсисайдци" да платят гореспоментата цифра за него.

"Знаех какво представлява неговата игра, но в краткосрочен план, особено откакто започна да тренира с нас, аз съм още по-впечатлен от него", призна Роджърс в коментар за белгийския нападател, цитиран от "Goal.com".

"Следил съм отблизо този играч в продължение на три години и когато го гледам виждам не само неговата сила и мощ, но и футболните му качества".

"Той изненада много приятно всички в Ливърпул още в ранните си етапи в нашия отбор и го направи със силата, мощта си, както и с бързината в краката".

"Аз мисля, че той ще се окаже изгодна сделка за нашия отбор и ще си оправдае напълно парите. Успяхме през това лято да привлечем наистина доста добри, а и млади играчи".

"Според мен това са фантастични футболисти и аз наистина ги много харесвам щом съм ги взел в отбора. Ще кажа още нещо за Бентеке, той може да стане герой за феноете с течение на времето и се надявям това наистина да се случи", завърши специалистът.