Легендата на Ливърпул и най-добър реализатор в историята на клуба – Йън Ръш е много доволен от привличането на Кристиан Бентеке и смята, че именно белгиецът може да бъде ключът към завръщането на състава в Топ 4. 

Червените платиха солидните 32,5 милиона паунда за играча, който обаче не губи време и още в дебюта си отбеляза страхотен гол с удар от въздуха срещу Суиндън. 

„За мен той е страхотно попълнение. През миналия сезон не вкарвахме много голове, така че идването му е отлично. Именно той може да бъде разликата между четвъртото и петото място, тъй като беше много солиден за Астън Вила“ заяви Ръш. 

„Брендън може би ще търси други опции и различен стил на игра и Бентеке може да даде именно това. Остава останалите да свикнат с него, но със сигурност той получава шанс да покаже на какво е способен. Според мен Бентеке ще помогне много на халфовете“ добави той. 

„Със сигурност целта ще бъде Топ 4. Арсенал изглежда силен, Челси винаги е на ниво, а и двата отбора от Манчестър са амбицирани, така че няма да е лесно. Смятам обаче, че с новите играчи, шансовете ни да влезем в Топ 4 са доста добри. Много съм доволен от тях. Сега просто трябва да намерим добър баланс и да продължим да бъдем солидни в защита, но и да вкарваме повече“ каза още Ръш, който за 15 години има 346 гола на сметката си за мърсисайдци.