Уест Хям разнебити с 3:0 Ливърпул и записа първа победа на "Анфийлд" от 1963 година насам. Тогава "чуковете" взимат пълен успех с 2:1 след попадения на Мартин Питърс и Джеф Харст.

Сега лондончани отново стигнаха до победата с голове на Мануел Ланзини (3-ата мин), Марк Нобъл (29) и Диафра Сако (90).

Трябва да се отбележи, че Ливърпул игра в намален състав след 52-ата минута. Тогава втори жълт и респективно червен картон получи Филипе Коутиньо. В 79-ата минута от игра бе изгонен и Марк Нобъл от състава на гостите.

Така след тази загуба червените остават със седем точки, докато Уест Хям е с една по-малко.


Срещата започна отлично за гостите и Уест Хям успя да вкара още в третата минута. Тогава Аарън Кресуел намери Мануел Ланзини и той опъна мрежата за 0:1.

Домакините реагираха светкавично и можеха да изравнят веднага, но в 7-ата минута Филипе Коутиньо от чиста позиция стреля в аут, а малко по-късно Роберто Фирмино удари гредата.

Ливърпул доминираше в тези минути, но изпусна златни шансове за попадение. Постепенно гостите изнесоха играта в по-предни позиции и дори можеха да вкарат втори гол, но Мануел Ланзини изпусна в 16-ата минута.

Десет минути по-късно домакините получиха отличен шанс пред вратата на лондончани, но Джо Гомес стреля в аут. Тези пропуски на домакините бяха наказани в 29-ата минута, когато Марк Нобъл опъна мрежата на мърсисайдци и направи 0:2.

Домакините бяха в тотален нокдаун и не знаеха къде се намират в следващите минути. Гостите от своя страна правеха каквото си пожелаят на терена и дори можеха да вкарат и трети гол, но този път Марк Нобъл пропусна.

Едва в края на полувремето Ливърпул се отчете с един пропуск на Филипе Коутиньо.

Второто полувреме започна с натиск на червените, но отново Коутиньо пропусна. Последва и неточен удар на Роберто Фирмино. Така се стигна до 52-ата минута, когато Коутиньо получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Това определено прекърши домакините и в следващите минути лондончани контролираха играта и владееха топката. След час игра Кристиан Бентеке се опита да намали, но топката мина до гредата.

В 76-ата минута Аарън Кресуел се освободи от защитата на Ливърпул, но стреля в аут. Три минути по-късно и Уест Хям остана в намален състав, след като от игра бе изгонен Марк Нобъл.

Действията още повече избледняха, за да дойде продължението на мача, когато Диафра Сако опъна за трети път мрежата на Ливърпул и донесе категоричната победа за отбора си.

Ливърпул - Уест Хям 0:3

Голмайстори:

0:1 Мануел Ланзини (3)
0:2 Марк Нобъл (29)
0:3 Диафра Сако (90)

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен, Джо Гомес, Емре Джан, Лукас, Джеймс Милнър, Роберто Фирмино, Кристиан Бентеке, Филипе Коутиньо

Уест Хям: Дарън Рандолф, Джеймс Томкинс, Уинстън Рийд, Анджело Обинзе Огбона, Аарън Кресуел, Шейк Куяте, Педро Обианг, Марк Нобъл, Мануел Ланзини, Диафра Сако, Димитри Пайе