Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж няма да бъде готов за дербито с Манчестър Юнайтед следващия уикенд, твърди „Мирър“. 

Червените се надяваха, че той ще бъде на линия за мача на 12-и септември, но тъй като още не се е включил в заниманията на отбора, а продължава да се готви самостоятелно, това няма да се случи. 

Вече месец Стъридж тренира усилено, след като през пролетта претърпя операция на бедрото с надежда да се справи с честите мускулни травми, но все още не е готов да започне занимания, в които има физически сблъсъци. 

В Ливърпул със сигурност не искат да рискуват с него, след като пропусна по-голямата част от миналия сезон заради здравословни проблеми, така че ще трябва да почакат още малко. Все пак очакванията са до края на месеца той да бъде възстановен и да се завърне по-рано от предварително очакваното, след като първоначално се считаше, че ще е аут до ноември. 

За мача на „Олд Трафорд“ Ливърпул няма да може да използва и най-добрия си играч до момента Филипе Коутиньо, който бе изгонен срещу Уест Хям и ще бъде наказан.