Ливърпул се изложи при домакинството си на швейцарския Сион и врътна равенство 1:1 със съперника си в среща от Група "В" на Лига Европа. След този мач мърсисайдци са втори в класирането с актив от 2 точки, докато Сион е лидер в класирането с 4 точки.

Брендън Роджърс пусна доста добри играчи сред титулярите, но и същевременно реши да съхрани силите на някои от звездите си. Коутиньо остана на резервната скамейка първоначално и поигра през последния половин час, а пък Дани Стъридж изобщо не бе в групата.

Лалана откри в 4-ата минута след хубав гол от близка дистанция, но гостите стигнаха до изравнителен гол в 17-ата минута чрез Асифуа и така се добраха до хикса. 

Това е и пето реми в историята на мачовете на Ливърпул срещу тимове от Швейцария. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 4-ата минута те стигнаха до попадение на Лалана с което откриха резултата. 

Oриджи направи много добър пробив в наказателното поле и успя да види своя съотборник на границата на малкия пеналт, а оттам халфът по изключително класен начин с едно докосване насочи топката към долния ляв ъгъл на противниковата врата.

В 15-ата минута домакините бяха на косъм от втори гол, но ударът на Айб по земя бе спасен по страхотен начин от Ванинс, а минута след това стражът на швейцарците се намеси перфектно и при удар на Дани Ингс.

Противно на очакванията гостите стигнаха до изравнително попадение в 17-ата минута чрез Асифуа. Куаси го намери в наказателното поле и нападателят с гърди си поведе топката, а след това под плонжа на Миньоле успя да реализира с нисък , но много точен удар от близка дистанция.

Няколко минути след това Ингс вкара топката във вратата след хубав пас на Клайн, но попадението бе отменено заради засада.

Половин час след началото на мача пък Ингс имаше отличен шанс пред себе си, но се засуети прекалено много и от добра позиция не успя да вкара топката във вратата.

През следващите минути високото темпо от началото на мача бе в миналото и двата тима намалиха сериозно оборотите, особено домакините.

В 43-ата минута Ориджи бе на косъм от гола. Лалана и Ингс направиха страхотна комбинация и топката достигна до белгиеца, който просто трябваше да се справи със стража на гостите и да вкара топката във вратата, но в последния момент Моду му изби топката от краката.

Maлко след подновяването на играта Карлитос отправи силна тупалка от 30 метра, от фаул, но Миньоле бе на мястото си и успя да улови топката. 

Темпото сед почивката обаче не бе особено високо и чистите голови положения липсваха. 

В 65-ата минута Ориджи имаше шанс да даде аванс на своя отбор, но близкият му удар бе избит от стража на гостите, който в ситуацията си послужи с краката си. Белгиецът имаше страхотна възможност да вкара от близка дистанция, но не успя. 

Пет минути след това Ванинс направи фантастично спасяване след удар на Коутиньо, а в следващите минути домакините сериозно вдигнаха оборотите.

Наложи се стражът на Сион да спасява и удар на Лалана от 6 метра, който се виждаше как влиза във вратата, но вратарят на гостите някак си успя да спаси отново тима си. В крайна сметка нямаше повече голове.

ЛИВЪРПУЛ - СИОН 1:1
1:0 Лалана 4'
1:1 Асифуа 17'

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре (76 - Сако), Клайн (46 - Алберто), Гомес, Лалана, Алън, Джан, Айб, Розитър, Ингс (61 - Коутиньо), Ориджи

СИОН: Ванинс, Циглер, Зверотич, Моду Жане, Лакроис, Карлитос, Салатич, Фернандес, Конате (Мужанги-Биа), Асифуа (86 - Бирама)