Ливърпул - Сион, среща от Група "В" на Лига Европа, стадион "Анфийлд". 22:05 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Богдан

Защитници: Шкъртел, Сако, Туре, Клайн, Гомес, Морено

Халфове: Милнър, Джан, Алън, Лукас, Роситър, Лалана, Айб, Коутиньо, Чиривела, Рандал

Нападатели: Ингс, Ориджи

Контузени: Бентеке, Фирмино, Хендерсън, Ловрен, Фланаган

Извън групата: Стъридж 

Прогноза на Gol.bg:
В днешната среща Брендън Роджърс ще даде шанс на футболисти, които не играят редовно във Висшата лига, така че се очаква Ориджи да поведе атаката на тима, а младокът Розитър ще бъде титуляр в халфовата линия. Освен това Богдан ще замени Миньоле под рамката на вратата.

Стъридж е здрав, но не бе включен в групата, за да бъде свеж за голямото дерби на Мърсисайд срещу Евертън през уикенда. С контузии са Бентеке, Фирмино, Хендерсън, Ловрен и Фланаган. Домакините са постигнали само 1 победа в последните си 5 мача от всички турнири и се намират в слаба форма, докато техният противник има за същия брой срещи 3 победи и 2 загуби.

В предишния си мач от Група "В" Ливърпул врътна 1:1 при визитата си на Бордо, докато швейцарците постигнаха успех с 2:1 над руския Рубин. 

Ливърпул вече успя да се изправи срещу противник от Швейцария миналата година, когато тимът срещна Базел в групите на Шампионската лига. На английска земя "Червените" стигнаха до реми 1:1, а като гости загубиха с 0:1. 

Загубата от Базел е и първото поражение на тима срещу швейцарски отбор. Преди това тимът имаше 6 победи и 4 ремита срещу тимове от алпийската страна.

Ливърпул е спечелил четири от последните си седем домакински мача на европейската сцена, но днес Роджърс ще заложи на ротацията и тимът ще излезе с резерви, така че няма да е толкова лесно.

Все пак нашата прогноза е успех с 2:0.

Резултат: Ливърпул - Сион 2:0