Ръководството на Ливърпул уволни мениджъра на отбора Брендън Роджърс, съобщиха от клуба.

"Червените" завършиха наравно 1:1 с градския съперник Евертън днес на "Гудисън парк", което преля чашата на търпение. По този начин "мърсисайдци "остават на 10-о място във Висшата лига, въпреки хвърлените милиони евро за нови попълнения през летния трансферен прозорец.

"Това бе трудно решение, но ние вярваме, че е най-доброто възможно за бъдещето на клуба. Започваме търсене на нов мениджър и се надяваме да намерим такъв бързо," се казва в официалното съобщение на Ливърпул.

"Бихме искали да благодарим на Роджърс за значителния принос, който направи за клуба и изразяваме нашата благодарност за упоритата работа и отдаденост. Всички имахме чудесни моменти с Брендън като мениджър и сме убедени, че ще се наслади на дълга кариера", се пише още в сайта на клуба.

Роджърс пое "червените" през лятото на 2012 година и изведе отбора до второ място през следващата кампания, като през цялото време се бореше за титлата, но накрая капитулира.

Карло Анчелоти, Франк де Бур и Юрген Клоп бяха най-много коментирани в последните седмици за този пост, а дните още тогава на Роджърс изглеждаха преброени. Единствено победа днес го оставяше на поста след неубедителния старт на сезона и лошата игра.