Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс проговори за пръв път след уволнението си. Специалистът бе натирeн от ръководството след ремито 1:1 в голямото дерби на града срещу Евертън.

Младият треньор пое отбора през 2012 година и почти успя да направи тима шампион още през втория си сезон в отбора, но много малко не му достигна за титла. 

"Разбира се, аз съм изключително разочарован, че напускам Ливърпул. За мен бе едновременно чест и привилегия да бъда начело на един от най-големите клубове в света и да го водя през последните три години", обяви Роджърс.

"Всеки ден съм давал всичко от себе си за отбора през този период от време, за да може да се развиват отделните играчи и отбора, също и да могат нашите великолепни фенове да се гордеят с нас".

"Имаше и някои запомнящи се моменти по време на моя престой в Ливърпул и искам да благодаря на всички играчи за тяхната упорита работа и отдаденост. Сегашният отбор се намира в процес на преход, но момчетата имат истински талант и са напълно единни. Очаквам от тях да продължават да се развиват през следващите седмици.

"Искам да благодаря на ръководството, че ми даде шанса да бъда начело на отбора, както и на всички свързани с Ливърпул. По-специално искам да благодаря на собствениците Джон Хенри, Том Вернер и Майк Гордън. Сигурен съм, че нашите отношения и приятелство с тях ще продължат за в бъдеще", каза той.