Бившият футболист на Байерн Мюнхен и Ливърпул Дитмар Хаман смята, че дългогодишният треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп ще пасне като дялан камък на мърсисайдския клуб. Както е известно, очаква се специалистът да парафира 3-годишен договор с "червените" в петък.

"Мениджърите винаги казват, че знаят всичко за историята и традициите на даден клуб, когато пристигнат, но никой няма как да знае какво точно го очаква. На мен ми отне 6, или дори 12 месеца, за да осъзная какво означава Ливърпул", сподели Диди Хаман пред "Скай спортс".

"Когато присъствах за първи път на почитаните паметта на загиналите на Хилзбъро, започнах много по-дълбоко да се замислям какво точно означава Ливърпул. Навярно Юрген ще има нужда от година, за да разбере напълно смисъла на клуба и неговите фенове."

"Тогава аз наистина вярвам, че той може да стане безсмъртен в Ливърпул. Той е мениджър от най-висока класа и има страстта, която е необходима, за да изгражда връзки между хората. В Ливърпул е много важно феновете да те приемат и това ще стане факт от първия му ден там."

"Той ще осъществи връзка с тях, ще се опита да бъде един от тях и затова аз смятам, че го очаква много успешно пратньорство с ултрасите. Юрген ще се окаже добро решение. Той е моят първи избор от наличните в момента мениджъри, защото има страст и обича футбола. Ще пасне добре в Ливърпул."

"За него това е добър момент да поеме клуба, защото Ливърпул има само една Купа на лигата за последните 9-10 години като трофей. В последните шест сезона клубът има само едно участие в Шампионската лига и нещата определено не са добри."

"Трябва отново да се изгради емоция, защото тя е много важна част от Ливърпул. А емоцията е важна част от стила на Клоп и затова смятам, че неговото място е там. Той обича отборът му да играе енергично и не се плаши от работата с млади футболисти. Това е негова запазена марка. Това беше характерно за стила на Борусия Дортмунд - клуб, който той трансформира за няколко години."

"Клоп иска да дава шанс на млади футболисти. Някои от наложените от него млади играчи в Дортмунд бяха едни от най-добрите за годините си в света. Той превърна много неизвестни футболисти в световни звезди. Според мен Юрген ще бъде успешен мениджър на Ливърпул."

"Няма нужда някой от бившите играчи на Ливърпул да бъде включван в неговия щаб, защото той е много успешен мениджър. Той превърна Дортмунд от почти изпаднал клуб в такъв, който печелеше трофеи и игра финал в Шампионската лига", добави Хаман.