Дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е на мнение, че Юрген Клоп ще успее начело на Ливърпул.

Както е известно, договорът между Клопо и мърсисайдци може да бъде подписан още днес, а най-късно утре се очаква Юрген да бъде официално представен като нов мениджър на Ливърпул.

"Няма причина той да не се справи. Във Висшата лига работят шотландци, португалци, испанци, французи и италианци. Защо някой германец да не се справи", попита Фърги пред списание "Кикер".

"Не са много английските мениджъри, които работят във Висшата лига. За последно англичанин спечели титлата през 1992 година."

"В Англия нещата се променят. Времената, в които мениджърът имаше пълния контрол върху случващото се в клуба, както беше при мен в Манчестър, вече са отминали."

"Клубовете ще намират все по-често структури, в които генералният мениджър ще носи отговорността за трансферите и договорите на играчите."

"Клубовете стават все по-големи. И тежестта при воденето на един клуб трябва да се разпредели между повече хора. В противен случай работата коства много енергия."

Славният шотландец коментира и прочутия трансферен комитет на Ливърпул, който е една от причините Клопо да се дърпа по време на преговорите.

"Макар нещата вече да са различни, все още има организации, в които на мениджъра му се съобщава кои ще бъдат новите играчи за новия сезон."

"Това не трябва да е така. Съмнявам се, че аз бих работил по този начин. Мениджърът трябва да има последната дума. Свалят отговорността от плещите ти, но не знаеш кой играч ще вземеш", добави сър Алекс.

Юрген Клоп може да стане вторият германски треньор след Феликс Магат, който води отбор в английската Висша лига.