Ливърпул може да се класира в челната четворка на Висшата лига още през този сезон, смята почти сигурният нов мениджър на мърсисайдци Юрген Клоп, който трябва да подпише договор и да се появи на базата в Мелууд в близките часове. Клоп е обявил това пред ръководителите на отбора и е гарантирал, че не му трябват скъпи нови футболисти, за да постигне целта си.

Германецът Клоп, който до скоро водеше Борусия Дортмунд, е разучил внимателно новите си футболисти на видео и е останал впечатлен от това, което е изградил Брендън Роджърс преди него. Харизматичният специалист вече е минал по този път, след като по подобен начин пое контрол над Борусия и бързо превърна млад и боеспособен състав в страшилище, двукратен първенец и финалист в Шампионската лига, носител и на Купата на Германия.

Интересно е да се отбележи, че Клоп е голям привърженик на качествата на новопривлечения Роберто Фирмино, който е второто най-скъпо попълнение от лятната селекция. Някои специалисти дори смятат, че именно Клоп е човекът, който е препоръчал на ръководството на Ливърпул да привлече нападателя на Хофенхайм за сума в размер на 29 милиона британски лири. Германецът има отношения и с друг настоящ играч на Ливърпул, който пристигна през лятото - Кристиан Бентеке. Именно него Клоп искаше за заместник на Роберт Левандовски.

При всичко това взето под внимание, Клоп е гарантирал бъдещи успехи пред ръководството на Ливърпул. Той е поискал три месеца за изготвяне на списък за нови футболисти, като освен това е обявил, че не иска да замесва агенти при сделките. Клоп е запазил и своето право на финално вето за всеки играч, който се договори с Ливърпул и е на път да пристигне на стадион "Анфийлд".