Бившият треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп ще прибира по 10 милиона евро на сезон в Ливърпул, пише вестник "Билд".

Според изданието специалистът ще парафира 3-годишен контракт с мърсисайдци още днес, а утре по обяд ще бъде официално представен като новия мениджър на английския клуб.

В момента двете страни уточняват малки детайли, които обаче са повече от любопитни. Сред влиза и известният комитет в Ливърпул, който има последната дума за трансферите.

Едно от условията на Юрген е този комитет да отпадне, или да няма тежката дума за определяне на новите покупки.

Друг интересен момент е, че петкратният европейски клубен първенец натиска германеца да работи с досегашните помощници на уволнения Брендън Роджърс - Шон О'Дрискол и Гари Макалистър. 

Проблемът обаче е, че Клопо винаги е действал в екип с Желко Бувац и видео-анализаторът Петер Кравиец. С Бувац са приятели от 1992 година.

"Билд" разкрива също така, че през лятото Клоп е имал предложение от Тотнъм, но е отказал заради симпатиите си към Ливърпул, на който е фен от дете. 

Това обяснява и видимото вълнение на Юрген, когато Борусия Дортмунд гостуваше на Ливърпул в приятелски мач на стадион "Анфийлд" миналото лято. Тогава той емоционално докосна табелата "Това е Анфийлд".

Куриозното е, че ако договорът на германеца с "червените" стане факт, неговият първи мач начело на тима ще бъде именно срещу "шпорите" на 17 октомври.