Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се превърна в истинска сензация не само в повечето световни медии, но и в почти всички социални мрежи.

Подписването на договора на 48-годишния специалист предизвика истинска истерия на Острова, като повечето фенове на Ливърпул следиха с огромен интерес новините, свързани с новия им любимец.

Посрещнат като рок звезда в Мърсисайд, Клопо започна да трупа още повече точки с коментарите си, в които даде надежда на привържениците на славния британски клуб.

След уволнението на бившия мениджър на клуба Брендън Роджърс в социалната мрежа Туитър името на Клоп е споменато над 1 800 000 пъти. В цели 132 страни по света темата "Юрген Клоп" е №1 през последните дни. 

При представянето на Клопо на стадион "Анфийлд" миналия петък е последвал дъжд от над 2 милиона туита, което е абсолютен рекорд при представяне на който и да е треньор в света до момента.

За сравнение, мениджърът на Челси Жозе Моуриньо генерира 1.7 милиона коментар в туитър, когато пое "сините" за втори път през 2013 година. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал, "постигнал" 1 милион туита.