Тотнъм и Ливърпул не си вкараха попадения в блед мач от деветия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Уайт Харт Лейн".

Гредата спаси лондончани в началото на мача, но постепенно те взеха инициативата и пропуснаха няколко много добри възможности.

След паузата и двата отбора играха доста под възможностите си и не успяха да стигнат до опасни голови ситуации. Така Юрген Клоп стана поредният мениджър на мърсисайдци, който не успява да спечели в дебютния си мач.

След нулевото равенство Тотнъм е седми в таблицата с 13 пункта. С една точка по-малко има Ливърпул, заемащ девета позиция.


Гостите започнаха по-дейно и имаха преимущество, успявайки да изнесат играта в половината на своя опонент. Преди да изминат десет минути късметът спаси Тотнъм при изпълнение на корнер. Емре Джан насочи кълбото към Дивок Ориги, който стреля с глава, но топката се отби в напречната греда, тупна пред голлинията и беше изчистена. 

След нова много добра многоходова комбинация на "червените" се стигна до точен, но доста слаб удар на Адам Лалана, който повлия само върху статистиката.

Постепенно Тотнъм се активизира и погледна в предни позиции, но липсваха интересни положения пред двете врати. Преди да измине половин час игра грешка на Лалана позволи на Клинтън Нжие да стреля с външен фалц, но Симон Миньоле спаси сигурно попадение.

Десетина минути преди паузата Ливърпул се измъкна от неприятна ситуация след нова грешка в отбрана. Хари Кейн остана очи в очи с Миньоле и стреля силно с левачката, но стражът спаси. Топката се озова у Деле Али, който стреля мощно от воле, но Мамаду Сако се хвърли сомопожертвователно и спаси своя отбор. Последва тупалка на Нжие, но над напречната греда.

След почивката Тотнъм продължи да бъде по-деен и отправи точен удар чрез Уокър, но вратарят на гостуващия тим не бе затруднен. В средата на второто полувреме Лалана имаше претенции, че е изблъскан от Деле Али в наказателното поле, но реферът замълча.

Играта и на двата отбора не беше впечатляваща и макар Ливърпул да взе инициативата за кратко, единствено успяваше да достигне пред наказателното поле на противника, без да създаде опасност. 

Напористият Дивок Ориги получи отляво и отправи силен изстрел с левия крак по диагонала, но Уго Лорис бе заел правилната позиция и спаси. 

В 84-ата минута Кристиан Ериксен се разходи между петима играчи на гостите и пусна вдясно към Хари Кейн, който отправи мощен фронтален изстрел, но Миньоле парира.

Емре Джан пробва късмета си с тупалка от двайсетина метра в последната минута на редовното време, но кълбото прелетя покрай левия страничен стълб.

 

Тотнъм - Ливърпул 0:0

 

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уокър, Али, Дембеле, Чадли (Нжие - 11'), Ериксен, Ламела (Таунзънд - 87'), Кейн

Ливърпул: Миньоле, Шкъртел, Сако, Клайн, Морено, Джан, Лукас Лейва, Милнър, Лалана (Алън - 81'), Коутиньо (Айб - 87'), Ориги