Ливърпул стигна само до 1:1 със Саутхямптън и записа трето поредно равенство с мениджър Юрген Клоп.

До този момент червените имаха две равенства при Клопо - срещу Тотнъм във Висшата лига и Рубин Казан за Лига Европа, а сега си поделиха точката и със "светците".

Попадението за Ливърпул на "Анфийлд" мушна Кристиан Бентеке (77), точен за гостите бе Садио Мане (86).

След това равенство Ливърпул успя да събере 14 точки и да се изкачи до осмото място, където е и Саутхямптън.

Срещата предложи диманичен, открит и зрелищен футбол, с множество положения и пред двете врати, като в крайна сметка се получи справедливо равенство.


Срещата на "Анфийлд" започна с атаки за Ливърпул и червените можеха да вкарат още в 4-ата минута, когато последователно Филипе Коутиньо и Емре Джан пропуснаха от изгодни позиции.

Тези две положения стреснаха гостите и те бързо успяха да се съвземат и да изнесат играта в по-предни позиции. В 12-ата минута Хосе Фонте стреля с глава, но топката мина до гредата на домакините.

Последва ново положение за "светците", но този път Стивън Дейвис не успя да вкара. Това бяха силните минути за гостите, които контролираха играта и не даваха шанс на червените да стигнат до някакво сериозно голово положение.

След половин час игра Ливърпул взе инициативата и създаде чиста ситуация. Тогава Филипе Коутиньо напредна през центъра и стреля остро, но неточно.

Отговорът на Саутхямптън бе удар на Върджил Ван Дийк. Към края на полувремето с пропуск за Ливърпул се отчете и Алберто Морено.

Втората част започна с шанс за домакините. В 48-ата минута Кристиан Бентеке стреля опасно, но топката бе блокирана от играч на гостите.

Малко по-късно Алберто Морено се откъсна зад защитата на Саутхямптън, но правилно бе отсъдена засада. Последваха спокойни минути на "Анфийлд", за да дойде отлична възможност за Адам Лалана след един час игра, но отново не се стигна до попадение във вратата на гостите.

Четири минути по-късно с пропуск се отчете и Джорди Класие за Саутхямптън. Последваха много силни моменти за червените, но Филипе Коутиньо и Емре Джан така и не намираха мрежата на "светците".

В 71-ата минута отново Емре Джан се озова на страхотна позиция, но стреля в аут. Пет минути по-късно и Грациано Пеле не успя да вкара за Саутхямптън.

Така се стигна до 77-ата минута, когато Кристиан Бентеке успя да опъне мрежата на гостите за 1:0. "Светците" обаче реагираха веднага и натиснаха сериозно.

В 81-ата минута Садио Мане пропусна страхотна възможност, но пет минути по-късно се реваншира и вкара след пас на Гастон Рамирез за 1:1. До края Ливърпул натисна, но нямаше шанс за победен гол.

Ливърпул - Саутхямптън 1:1

Голмайстори:

1:0 Кристиан Бентеке (77)
1:1 Садио Мане (86)

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Алберто Морено, Лукас, Емре Джан, Джеймс Милнър, Филипе Коутиньо, Адам Лалана, Дивок Ориги

Саутхямптън: Мартин Стекеленбург, Седрик Соарес, Хосе Фонте, Върджил Ван Дийк, Райън Бертранд, Стивън Дейвис, Джорди Класие, Виктор Уаняма, Садио Мане, Грациано Пеле, Душан Тадич