Ливърпул се издъни срещу Кристъл Палас - 1:2 и записа първа загуба с мениджър Юрген Клоп. Головете за гостите на "Анфийлд" забиха Яник Боласие (21) и Скот Дан (82). Точен за Ливърпул бе Филипе Коутиньо (42).

Така мърсисайдци скъсаха бързо с успешната си серия напоследък, след като бяха ударили Челси във Висшата лига и Рубин за Лига Европа.

Това бе и първо поражение за червените в последните им 11 мача. По този начин Ливърпул остава на незавидното 10 място с едва 17 точки.

Гостите от Кристъл Палас изиграха страхотен мач. Лондончани заложиха на здрава защита и свирепи контри, което им донесе успех и заслужено си взеха победата.

Със спечелените три точки Палас събра 19 и се изкачи до осмото място. Така гостите за втора поредна седмица наказват гранд в Англия, след като в миналия кръг извъртяха 0:0 с Манчестър Юнайтед.


Изненадващо гостите от Лондон започнаха по-добре мача и в първоначалните минути дори можеха да вкарат. Тогава Йоан Кабай стреля силно от дъгата на пеналта, но топката мина до гредата.

Това положение стресна домакините и те реагираха веднага, като изнесоха играта в по-предни позиции. В 10-ата минута Филипе Коутиньо напредна отдясно и стреля по диагонала, но в аут.

Шест минути по-късно отново Коутиньо можеше да вкара, но топката не попадна в мрежата на гостите. Гостите също създадоха страхотно положение в 20-ата минута, но Вилфред Заха пропусна.

Секунди по-късно обаче Яник Боласие се оказа най-съобразителен и даде преднина на Кристъл Палас - 0:1. Това попадение разяри играчите на Юрген Клоп и те се хвърлиха в атаки.

Последваха много добри шансове пред Джордан Ибе и Филипе Коутиньо, но и двамата пропуснаха с лека ръка. Последваха спокойни минути на "Анфийлд", като на няколко пъти играта бе накъсвана от множество нарушения.

В 40-ата минута пък Клоп трябваше да извърши принудителна смяна, след като Мамаду Сако се контузи и на негово място в игра се появи Деян Ловрен. Две минути по-късно Ливърпул успя да изравни, след като точен бе Филипе Коутиньо.

Второто полувреме на "Анфийлд" започна с атаки за червените, но до сериозно голово положение момчетата на Клоп така и не можеха да стигнат.

В 60-ата минута най-добрият на терена Филипе Коутиньо навърза защитата на гостите и стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката профуча до гредата.

Две минути по-късно Кристиан Бентеке се озова на чиста позиция и стреля, но в аут. В 70-ата минута Адам Лалана стреля от чиста позиция, но топката мина до гредата. Четири минути по-късно и Роберто Фирмино пропусна.

Това бяха силните минути на Ливърпул, но червените така и не стигаха до попадение. Пропуските на домакините бяха наказани от Палас в 82-ата минута.

Тогава Скот Дан вкара и направи 1:2. До края марсисайдци натиснаха, но се отчетоха едва с едно положение на Филипе Коутиньо и логично загубиха.

Ливърпул - Кристъл Палас 1:2

Голмайстори:  

0:1 Яник Боласие (21)
1:1 Филипе Коутиньо (42)
1:2 Скот Дан (82)

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Алберто Морено, Емре Джан, Лукас, Джордан Ибе, Филипе Коутиньо, Адам Лалана, Кристиан Бентеке

Кристъл Палас: Уейн Хенеси, Мартин Кели, Скот Дан, Деймиън Дилейни, Папе Суаре, Йоан Кабай, Джеймс МакАртър, Вилфред Заха, Джейсън Пънчън, Яник Боласие, Бакари Сако