Ливърпул тресна с 2:1 Бордо за Лига Европа и продължи победната си серия с мениджър Юрген Клоп.

Този успех изкачи мърсисайдци на първото място в групата и гарантира на червените класиране в следващата фаза на турнира.

Французите поведоха с гол на Анри Сайве в 33-ата минута, но още до края на полувремето Ливърпул направи пълен обрат чрез Джеймс Милнър (38-ата от дузпа) и Кристиан Бентеке (45).

Ливърпул започна атакуващо мача, но се заредиха пропуски на Роберто Фирмино и  Кристиан Бентеке. Отговорът на гостите бяха опасни удари на Клеман Шантом и Ярослав Плашил.

Постепенно червените взеха изцяло инициативата, но Джо Алън и Коло Туре не успяха да вкарат. Така се стигна до 33-ата минута, когато Ярослав Плашил намери Анри Сайве и той опъна мрежата на Ливърпул за 0:1.

Червените обаче реагираха веднага и успяха да изравнят от дузпа чрез Джеймс Милнър в 38-ата минута.

В края на първото полувреме мърсисайдци дори направиха пълен обрат, след като Натаниел Клайн асистира на Кристиан Бентеке и той направи 2:1.

През второто полувреме Ливърпул изцяло контролираше срещата и залагаше на многоходови разигравания в средата на терена. Така мърсисайдци записаха поредна победа при Клопо и се класираха за следващата фаза на Лига Европа.