Ливърпул продължава с доброто си представяне в последно време, след като постигна минимална домакинска победа над Суонзи с 1:0 на своя "Анфийлд" в среща от 14-ия кръг на Висшата лига.

За домакините в игра се появиха Стъридж и Хендерсън, които страдаха от контузии, а успехът в тяхна полза не дойде никак лесно. Той бе донесен от Милнър, който бе точен от дузпа в 62-ата минута.

След успеха си "Червените" събраха 23 точки в актива си и тимът се изкачи до 6-ото място в класирането, което до момента бе заемано от Кристъл Палас.

Отборът е само на 6 точки от лидера в таблицата Манчестър Сити и ако продължава в същия дух е върос на време да пробие в топ 4 на класирането.


Домакините започнаха срещата доста активно и натиснаха противника си още от първата минута.

В 7-ата минута момчетата на Юрген Клоп стигнаха до страхотна голова възможност, но топката срещна гредата. Това всъщност бе опит на Уилямс да изчисти топката, но вместо това тя разтресе гредата на гостите и така едва не се стигна до автогол. 

Минута след това Едер получи топката в наказателното поле между двамата централни защитници на домакините, но не успя да установи добър контакт с нея, с главата си. 

През следващите минути домакините създаваха атака след атака, но попадението така и не падаше. 

В 25-ата минута Айб отправи удар от малка дистанция, но Тейлър се намеси решително и блокира топката.

В следващите минути постепенно нападателната мощ на домакините не бе толкова дейна в предни позиции и до края на първото полувреме нямаше кой знае какви други опасности пред двете врати.

Второто полувреме започна с добра възможност за гостите и в 50-ата минута пред Ки се откри добър шанс от границата на наказателното поле, но ударът му излезе над вратата.

Две минути след това Айб имаше възможност да открие за Ливърпул, но ударът му бе спасен.

Все пак домакините успяха да стигнат до попадение след гол от дузпа на Милнър в 62-ата минута. 

Реферът отсъди наказателен удар, след като Тейлър сякаш удари топката с ръка в наказателното поле. 

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко опасно пред двете врати.

В 81-ата минута Уилямс засече топката с глава в наказателното поле на Ливърпул, но тя премина над вратата, а до края не паднаха повече попадения.

ЛИВЪРПУЛ - СУОНЗИ 1:0
1:0 Милнър 62 дузпа

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Морено, Ловрен, Шкъртел, Клайн, Айб, Джан, Милнър, Лалана. Бентеке (71 - Стъридж), Фирмино (64 - Хендерсън)

СУОНЗИ: Фабиански, Ноутън, Тейлър, Уилямс, Бартли, Ки, Сигурдсон, Раутлидж (72 - Монтеро), Бритън (65 - Корк), Аю, Едер (69 - Гомис)