Възходът на Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп е видим. Впечатляващите убедителни победи на стадионите на Челси и Манчестър Сити подклаждат огъня в сърцата на "червените" привърженици.

В момента мърсисайдци се намират само на шест точки от лидера Манчестър Сити, който беше пребит брутално на собствения си терен от "бандата на Клопо" с 4:1. В мач, в който гостите можеха да вкарат поне още толкова голове, смълчавайки ужасения "Етихад".

Любопитна статистика показва, че Ливърпул е допуснал само 42 точни изстрела на противниците във Висшата лига за изиграните 14 кръга, което прави по три на мач. Нито един друг отбор не е допуснал толкова малко шутове в рамките на вратата си. 

Друг интересен момент е, че след мача със Суонзи мърсисайдци вече са получили 135 дузпи във Висшата лига, което е абсолютен рекорд. От тях са реализирани 103.

Авторът на попадението Джеймс Милнър се разписа от дузпа, а за последно той беше вкарал от бялата точка в мач от Висшата лига през януари 2012 година. Срещу Ливърпул, още докато носеше екипа на Манчестър Сити... 

Друг интригуващ факт касае Роберто Фирмино и Юрген Клоп. Специалистът не криеше възхищението си към бразилеца още докато водеше Борусия Дортмунд, а офанзивният полузащитник блестеше за Хофенхайм.

Очевидно симпатиите им са взаимни: в първите си четири мача като титуляр под ръководството на Брендън Роджърс Фирмино не спечели нито веднъж. Той вече има 6 мача като титуляр при Клопо и във въпросните двубои Ливърпул има само победи...

Що се отнася до представянето на Ливърпул в Лига Европа, там отборът е безспорният №1 сред всички участници по брой отправени удари - цели 87.