Ливърпул успя да спечели Група "В" на Лига Европа, след като врътна 0:0 при гостуването си на швейцарския Сион.

Така отборът на Юрген Клоп финишира на лидерската позиция с актив от 10 точки, докато Сион също се класира напред, след като завърши на второто място с точка по-малко.

В този мач мениджърът на англичаните заложи на силен състав, но въпреки това отборът така и не успя да вземе своето, макар че имаше няколко добри ситуации.


Срещата започна по-добре за английските гости и те стигнаха до страхотна възможност още в 5-ата минута. Младокът Брад Смит предостави кълбото на Ориги, на далечната греда, но белгиецът вместо да плонжира с глава и да вкара топката в мрежата, той избра да я насочи с крак, но неуспешно и кълбото премина встрани вратата.

В 19-ата минута Ориги отново бе в "светлините на прожекторите", след като отправи доста добър снаряд от дистанция и принуди противниковия страж да показва рефлекс.

Две минути след това и домакините имаха шанс, след като Туре сбърка в защита и позволи на Фернандес да играе с топката. Той имаше като варианти да подаде или да стреля, но избра втората опция и топката премина на сантиметри покрай гредата.

През следващите минути темпото на игра се успокои и опасностите не бяха толкова чести пред двете врати.

В крайна сметка до почивката нямаше попадения и двата тима излязоха на полувреме при нулево реми.

След почивката гостите създадоха доста бързо голов шанс, който обаче завърши със слаб удар на Милнър и топката попадна в ръцете на противниковия страж.

Головите ситуации през второто полувреме практически липсваха и битката се водеше предимно в средата на терена, a до края на мача не се вкарваха голове. 

СИОН - ЛИВЪРПУЛ 0:0

СИОН: Ванинс, Жане, Циглер, Зверотич, Лакроис, Рюфли, Салатич, Куаси, Фернандес, Карлитос, Асифуа (72 - Мужанги)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Смит, Ловрен, Туре, Джан, Милнър (61 - Коутиньо), Лалана, Хендерсън (77 - Розитър), Ориги, Фирмино