В Аугсбург не скриха радостта си от факта, че малките баварци се паднаха да играят с Ливърпул на 1/16-финалите в Ли Европа. Както е известно, мениджър на мърсисайдци е дългогодишният треньор на Майнц и Борусия Дортмунд Юрген Клоп.

Ето какво казаха треньорът на Аугсбург Маркус Вайнцирл и спортният директор на клуба Щефан Ройтер.

Вайнцирл: "Радостта е огромна. Всеки се радваше и празнуваше след жребия. Наистина сме радостни, че ще играем с Ливърпул. Влизаме в сблъсъка като аутсайдер, но с удоволствие приемаме тази си роля. Ще хвърлим всички сили, за да постигнем сензация. Този мач е нещо особено. Имаме самочувствие и смелост. Юрген Клоп ни познава и няма да ни подцени. Ливърпул е култов клуб, Юрген направи голямо име в Германия. Радвам се за целия ни клуб".

Ройтер: "Ливърпул е сбъдната мечта за нашите фенове. За нас е чест, че ще играем на техния стадион, там е фантастично. А заради Юрген Клоп мачът е още по-особен. Нашият вратар Алекс Манингер беше казал, че атмосферата в Аугсбург е като тази в Ливърпул. сега ще можем да направим сравнение. Ливърпул е безспорен фаворит, но във футбола всичко е възможно".