Уест Хям за втори път през този сезон попари неприятно Ливърпул, след като този път достигна до домакински успех с 2:0 на своя "Ъптън Парк" в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Това бе и първият мач от английския елит за тази календарна година.

"Мърсисайдци" гонеха трети пореден успех в шампионата, но лондонският им противник за пореден път доказа, че играе успешно с лекота срещу големите отбори през този сезон и стигна до трите точки след попадения на Антонио и Каръл в 10-ата и 56-ата минути.

След този успех "Чуковете" са 5-и в класирането с актив от 32 точки, макар и може би временно, тъй като имат мач повече от отборите под тях. Ливърпул пък е на 8-ото място с 30 точки.


Срещата започна активно за гостите и още в 4-ата минута пред Айб се откри възможност да реализира, но ударът му премина покрай далечната греда, макар че младокът се намираше на доста добра позиция.

Четири минути след това Антонио пък имаше шанс да вкара за домакините, но ударът му също бе неточен. Той обаче се реваншира в 10-ата минута и откри резултата.

Валенсия центрира прекрасно в наказателното поле и бившият футболист на Нотингам от близка дистанция с глава успя да реализира, като успя да прокара топката между ръцете на Миньоле и същевременно да се справи с намиращия се до него Клайн.

Две минути след това Каръл можеше да удвои, но ударът му с глава попадна право в ръцете на противниковия вратар.

Силната игра на домакините продължи и в 17-ата минута Лансини нацели страничната греда след много коварен удар, а минута след това Антонио пропусна да вкара втория си гол в мача, но ударът му от наказателното поле премина над вратата.

След няколко много тежки минути Ливърпул започна да се съвзема и в 25-ата минута стигна до страхотна възможност, но Бентеке напомни за себе си и я пропусна.

Той бе намерен от Фирмино на границата на наказателното поле и бе на път да се озова на страхотна позиция за стрелба, но лошият контрол над топката позволи на Томкинс да му я отнеме преди да стреля.

В 34-ата минута и Фирмино можеше да изравни, но не успя да се справи с Адриан. 

В самия край на полувремето гостите нацелиха напречната греда чрез Джан, който отправи хубав удар. 

След почивката Ливърпул се активизира и Айб пробва удар от 25 метра в 48-ата минута, който обаче не намери целта.

В 52-ата минута пък Бентеке пропусна втория си голям шанс от началото на мача. Той бе намерен в средата на наказателното поле, но неговият удар от тази прекрасна позиция премина доста далече от целта.

Три минути след това Каръл почти уби интригата в този мач, след като засече прекрасно центриране на Нобъл в наказателното поле и с глава прати топката в далечния ъгъл, за да удвои.

Малко след това Уест Хям пропусна страхотен шанс да стигне до класически резултат. Каръл от близка дистанция принуди Миньоле да показва впечатляващ рефлекс и да избие топката, а след това белгиецът се намеси превъзходно и при добавката от страна на Антонио.

През следващите минути гостите всячески се опитваха да стигнат поне до почетен гол, но не им се получаваше нищо в играта. При една от ситуациите Марк Нобъл предотврати сигурен гол и изби топката от голлинията след удар на Лукас. 

В 80-ата минута Бентеке игра с глава и топката леко докосна ръката на Огбона в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа, тъй като според него италианецът е играл неумишлено с ръка. 

Пет минути след това удар на Нобъл бе избит от Миньоле, а при добавката Каръл не успя да намери вратата от близа дистанция. В самия край на редовното време стражът на гостите отново предотврати трети гол, след като отрази много силен удар на Куяте. 

В продължението удар на Алън с глава мина на сантиметри покрай вратата. 

УЕСТ ХЯМ - ЛИВЪРПУЛ 2:0

1:0 Антонио 10
2:0 Каръл 55

УЕСТ ХЯМ: Адриан, Кресуел, Колинс, Огбона, Томкинс, Куяте, Нобъл, Антонио (80 - Дженкинсън), Лансини (39 - Обианг), Каръл, Валенсия (64 - Пайе)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Ловрен, Клайн, Морено (61 - Смит), Сако (82 - Алън), Айб, Лейва, Джан, Коутиньо, Фирмино (61 - Лалана), Бентеке