Голобрадият отбор на Ливърпул се добра до преиграване на мача си от третия кръг на Купата на Футболната асоциация на Англия след равенство 2:2 в гостуването си на четвъртодивизионния Екзитър. Юрген Клоп спази обещанието си и заложи на изключително млад състав, в който единственото голямо име бе това на Кристиан Бентеке, докато Хосе Енрике игра като централен защитник. 

Тревното покритие на стадиона “Сейнт Джеймс Парк” също не помогна за добрия футбол на “червените”, но пък развоят на срещата донесе достатъчно драма за неутралните зрители. 

Домакините от Екзитър повеждаха на два пъти в резултата, но Ливърпул успяваше да изравнява. Така “червените” са в серия от 11 мача без загуба в турнирите за Купите на Англия. “Мърсисайдци” обаче не успяха да продължат серията си от 5 победи от 5 мача срещу Екзитър. В тях “червените” вкараха 19 гола и допуснаха два. 

Двубоят започна по изключително интересен начин. Още в 9-та минута Екситър хвана на контраатака Ливърпул, за да поведе в резултата. Рийд проби по дясното крило и пусна страхотен пас към връхлитащия Том Никълс, който успя да отклони топката във вратата на Адам Богдан - 1:0 за Екситър. 

Ливърпул обаче изравни само три минути по-късно, когато централните защитници на домакините сгрешиха фатално, а Джером Синклеър остана сам срещу вратаря и с техничен удар направи 1:1. До края на първото полувреме двата отбора си размениха по едно добро положение, за да дойде добавеното време. Тогава Лий Хоумс изненада Адам Богдан след изпълнение на ъглов удар и вкара топката директно във вратата - 2:1 за Екситър. 

Ливърпул натисна в началото на второто полувреме и в 52-та минута Кристиан Бентеке, който беше капитан на “Червените” в мача, успя да се пребори с двама защитници на Екситър, но ударът му с глава беше отстранен от Оледжник. 

Тимът на Югрен Клоп продължаваше да натиска, но трудно успяваше да се нагоди на лошия терен. Играта на тима беше раздвижена с влизането на Шей Оджо. Бързакът беше в основата на изравнителното попадение на Ливърпъл, след като проби по лявото крило и пусна прострелен пас. Защитата на Екзитър не успя да се справи добре с изчистването на топката, която попадна на крака на левия бек Брат Смит, който пък нямаше как да сгреши пред опразнената врата - 2:2. 

До края Бентеке пропусна още едно изгодно положение, а в 82-та минута Ливърпул имаше претенции и за неотсъдена дузпа. В крайна сметка повече голове не паднаха и така двата отбора ще трябва да определят участника в 4-тия кръг на преиграването на “Анфийлд”. 

Екзитър - Ливърпул 2:2 

1:0 Том Никълс 9'

1:1 Джером Синклеър 12'

2:1 Лий Хоумс 45'

2:2 Брат Смит 73'

Екзитър: Оледжник, Рибейро (66 - Дейвис), Браун, Мур-Тейлър, Уудман, Николс, Тилсон, Нобъл (62 - Оукли), Хоумс (84 - Гранд), Никълс, Рийд

Ливърпул: Богдан, Рандал, Илори (77 - Мангире), Енрике, Смит, Тешейра, Бранаган, Стюърд, Кент (57 - Бургос), Синклеър (71 - Оджо), Бентеке