Ливърпул загуби нещастно от Манчестър Юнайтед с 0:1 в среща от 22-ия кръг на Висшата лига, играна на стадион "Анфийлд".

Момчетата на Юрген Клоп напълно надиграха своя противник, който се отбраняваше през първото полувреме и в по-голяма част от второто, но "червените дяволи" се възползваха при една от редките си възможности.

Това се случи в 78-ата минута, в която Уейн Руни направи успешна добавка след удара в напречната греда на Маруан Фелаини. Това беше и единственият точен удар на гостите в мача.

По този начин мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал побеждава вечния враг Ливърпул за четвърти път от четири мача във Висшата лига.

Статистиката в края на мача показа 19:7 изстрела в полза на мърсисайдци, които останаха с 31 точки и заемат девета позиция. Манчестър Юнайтед е на пето място с 37 точки.


Гостите започнаха малко по-активно и задържаха топката в половината на своя опонент, но първата реална възможност беше създадена пред пеналта на Юнайтед. Де Хеа излезе в опит да спре Адама Лалана, който подаде към Роберто Фирмино, но изстрелът му профуча покрай левия страничен стълб.

Малко след това неточни, но много силни удари отправиха Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън, като постепенно мърсисайдци заиграха с много агресия и пресираха дълбоко в половината на своя опонент. Така четвърт час след първия съдийски сигнал шутовете към двете врати бяха 4:0 в полза на домакините.

В средата на първото полувреме домакините сътвориха продължителна акция през центъра, преминала и по лявото крило. Джордан Хендерсън получи с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но доста слабо и неточно. На отсрещната врата шутът на Ерера повлия само на статистиката на неточните опити.

Преди да изтече половин час игра Ливърпул пропусна чудесен шанс след невероятна атака с по едно подаване между Хендерсън, Лалана и Фирмино. Кариоката чукна с петичка за Хендерсън, който излезе на стрелкова позиция, но не уцели вратата по диагонала. Малко след това отново Хендерсън пробва късмета си, но уцели зрител по трибуните...

Пет минути след подновяването на играта Емре Джан стреля плътно по земя, но Де Хеа успя да се намеси и да отрази диагоналния изстрел на германеца. После Клайн пробва късмета си, но без успех.

Манчестър Юнайтед достигна до най-чистата си голова възможност десет минути след паузата. Напористият Антони Марсиал навлезе вляво в наказателното поле и шутира, но покрай десния страничен стълб. 

Хендерсън пък отправи поредния си снаряд в мача и макар този път да намери очертанята на вратата, кълбото беше насочено право в ръцете на Де Хеа. В средата на втората част испанският вратар спаси последователни удари на Джан и Фирмино. Адам Лалана пък шутира покрай лявата греда.

В 78-ата минута Манчестър Юнайтед сензационно откри резултата. Маруан Фелаини надскочи защитата на домакините и стреля с глава. Топката се отби в напречната греда, но Уейн Руни направи успешна добавка от границата на малкия пеналт.

Отново Уейн Руни се опита да довърши противника със снаряд от дистанция, но този път кълбото профуча покрай вратата. До края Ливърпул опита хаотичен натиск, но не стигна до нито едно реално голово положение.

 

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:1
0:1 Уейн Руни - 78'

 

Ливърпул: Миньоле, Туре (Бентеке - 81'), Сако, Морено, Клайн, Лукас, Милнър (Коукър - 90'), Джан, Хендерсън, Лалана (Айб - 76'), Фирмино

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Блинд, Йънг (Бортуик-Джексън - 42'), Дармиан, Шнайдерлен, Фелаини, Ерера (Мемфис - 72'), Лингард (Мата - 66'), Марсиал, Руни