Ливърпул направи голяма издънка в отсъствието на мениджъра си Юрген Клоп. "Мърсисайдци" изпуснаха победата срещу изпадащия Съндърланд, след като водеха с два гола. Насред "Анфийлд" "черните котки" издрапаха до равенство 2:2 в последните десет минути с голове на Адам Джонсън и Джамейн Дефоу. За Ливърпул на резервната скамейка липсваше мениджърът Клоп, който бе приет в болница с възпален апандицит. Мачът бе воден от неговия първи асистент Желко Бувац, под чието ръководство обаче отборът не успя да задържи победата.


Домакините имаха тотално превъзходство през първото полувреме, но липсваше завършващия удар в атака. Повечето атаки на "мърсисайдци" бяха твърде еднообразни - много подавания в половината на Съндърланд и накрая центрирания, с които гостите нямаха особени проблеми. Най-чистото положение за гол се удаде на левия бек Алберто Морено, който получи топката в наказателното поле и стреля отляво по диагонала, но Вито Маноне изби с крак в корнер.

Неприятностите с контузии за "мърсисайдци" продължиха, след като още 10-ата минута Деян Ловрен напусна принудително заради травма, а в в края на полувремето това направи и Джо Алън. В средата на полувремето Уотмор от състава на гостите също бе заменен заради контузия.

Съндърланд много рядко поглеждаше към вратата на домакините, а опасните положения се изчерпаха с далечен удар на Ван Анхолт. "Черните котки" бяха приели играта в своята половина и се бранеха успешно при набезите на Ливърпул.

В края на полувремето Фирмино стреля мощно над гредата, а в слевдащата атака Морено на няколко метра от вратата се размина с остро центриране отдясно. Статистиката от първото полувреме показа внушителните 82% владеене на топката за Ливърпул. Нямаше обаче кой да ритне топката във вратата.

След почивката Ливърпул продължи да атакува, но се отпусна в защита и това доведе до някои опасности пред вратата на Миньоле. Голмайсторът на "черните котки" Джамейн Дефоу обаче нямаше ден.  

Домакините натискаха все повече, но за разлика от първото полувреме, внесоха повече острота в атака. В 59-ата минута Ливърпул най-накрая стигна до гола. Този път центрирането на Милнър бе брилянтно, защитата на гостите увисна, а Фирмино с глава засече топката в далечния ъгъл - 1:0. Попадението насъска още повече "мърсисайдци" и опасностите пред вратата на Съндърланд следваха една след друга. В 64-ата минута в рамките на няколко секунди Вито Маноне спаси удари на Лалана и Айб.

В 67-ата минута Съндърланд изпусна най-чистото си положение. След бърза контраатака Ван Анхолт се измъкна сам срещу Миньоле в наказателното поле, но стреля силно над вратата.

В 70-ата минута гостите допуснаха втори гол - грешка на Джоунс позволи на Фирмино да нахлуе в наказателното, след което да изведе на празна вратата Лалана, който с лекота направи 2:0.

По ирония на съдбата нещата за Ливърпул се обърнаха с главата надолу след 77-ата минута, когато част от феновете напуснаха стадиона в знак на протест заради поредното увеличение на билетите за мачовете. Останалите на "Анфийлд" вече виждаха победата, когато в 82ата минута Съндърланд се върна в мача. Резервата Джонсън завъртя топката от пряк свободен удар и остави безпомощен Миньоле. В 89-ата минута "черните котки" стигнаха до равенството с гол на Джамейн Дефоу, който овладя топката с гръб към вратата, обърна се под носа на Сако и простреля Миньоле за 2:2.

С равенството Ливърпул остава на 8 място в класирането преди изиграването на всички мачове от кръга, а Съндърланд все още в зоната на изпадащите на 19 място.

Ливърпул - Съндърланд 2:2

Голмайртори:

1:0 Фирмино 59

2:0 Лалана 70

2:1 Джонсън 82

2:2 Дефоу 89

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен (12 - Туре), Сако, Морено, Алън (47 - Айб), Хендерсън (86 - Хендерсън), Джан, Милнър, Лалана, Фирмино

Съндърланд: Маноне, Джоунс (75 - Йедлин), О'Шей, Коне, Ван Анхолт, Катърмол, М'Вила, Хазри, Кирхоф (66 - Джонсън), Уотмор (25 - Н'Дой), Дефоу