Ливърпул - Съндърланд, двубой от 31-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд", 22:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Фланаган, Шкъртел, Агер, Джонсън, Кели, Туре, Сако, Сисоко

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Алън, Моузес, Тейшейра, Лейва

Нападатели: Суарес, Стъридж, Аспас, Алберто

Контузени: Енрике, Коатес

Прогноза на Gol.bg:
В сегашното си състояние Ливърпул много трудно може да бъде спрян не само от Съндърланд, а от който и да е отбор във Висшата лига. "Мърсисайдци" се намират в брилянтна форма и играят най-красивия футбол в Англия към днешна дата. Отборът освен това има реални шансове за титлата, но за да ги запази трябва да печели мачовете си до края.

При успех днес "Червените" ще изместят Манчестър Сити от второто място и ще се доближат само на точка от лидера в класирането Челси, който има и мач повече от тима.

Мениджърът на домакините Брендън Роджърс няма да може да разчита днес на контузените Енрике и Коатес, докато в състава на гостите аут за мача е Уестууд заради контузия и Алонсо заради наказание. Гостите ще бъдат и без една от звездите си Борини, който няма право да играе срещу Ливърпул, тъй като е собственост на "Червените".

За статистиката - Съндърланд не е печелил на "Анфийлд" от сезон 1983-1984, но шансовете това да стане днес са нищожни.

Ливърпул няма убедително предимство в последните 5 мача между двата тима, но все пак тимът е постигнал 2 победи над противника и е загубил веднъж, а освен това двата тима са завъртели две ремита.

След загубата от Арсенал за ФА Къп Ливърпул се намира в серия от 4 поредни победи в които е отбелязъл общо 16 попадения, докато Съндърланд няма победа в последните си 5 мача.

Нашата прогноза е успех с 5:1 за домакините.

Резултат: Ливърпул - Съндърланд 5:1