Собствениците на Ливърпул клекнаха пред протеста на феновете и се отказаха да вдигат цените на билетите от новия сезон. 

Планът разбуни сериозно недоволство сред привържениците на отбора и хиляди от тях напуснаха в 77-ата минута на мача със Съндърланд. 

Точно на толкова бяха плановете да се продават вече билетите за централната трибуна на „Анфийлд“, което щеше да означава сериозно вдигани и на сезонните пропуски. Сега обаче бе обявено, че те ще остават на старата си цена от 59 паунда. 

„Разбрахме посланието на съобщението. Твърденията, че не ни пука за феновете и че търсим лична облага, ни засегна много силно. Това не е вярно. Още от първия ден, в който започнахме работа тук я считаме за привилегия“. 

„Последните дни бяха бурни и от името на всички от „Фенуей Спортс Груп“ и на ФК Ливърпур, искаме да се извиним за неудобството причинено от нашия план за цените на билетите за сезон 2016-2017. Сериозният отпор, който получи този план ни показа, че сме сбъркали“ се казва в отворено писмо подписано от собственика Джон Хенри, президента Том Уорнър и президента на „Фенуей Спортс Груп“ Майк Гордън. 

Различни други инициативи на клуба относно билетите обаче, остават в сила. Те включват намаление на 50% за фенове между 17 и 21 години, готови да си купят сезонен пропуск, както и други инициативи. Най-скъпият сезон билет също остава на старата цена от 869 лири.