Луис Суарес е оставил Ливърпул, за да играе в Шампионската лига. Това призна самият уругваец в интервю за "Дейли Мейл", година и половина след като напусна "Анфийлд" в посока Барселона.

"Моето желание бе да помогна на Ливърпул да играе в лигата на най-добрите, защото в пет поредни години клубът така и не успяваше да го постигне. Когато отбор като Ливърпул не играе в Шампионската лига е трудно да бъдат привлечени големи звезди. Точно това бе и причината да избера Барселона – с трансфера си виждах не само възможност да играя в турнира, но и да го спечеля”, заяви Суарес.

Суарес водеше до последно Ливърпул към титлата в Англия през сезон 2013/2014, но в крайна сметка "мърсисайдци" останаха на второ място. Впоследствие дойде скандала на световното в Бразилия, когато ухапа италианския защитник Джорджо Киелини. Малко след това Суарес премина в Барселона срещу 75 млн. паунда.

Още в дебютния си сезон с каталунците уругваецът спечели требъл - титлата на Испания, Шампионската лига и Купата на Краля.