Ливърпул - Нюкясъл, мач от 35-я кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 17:00 часа българско време

Групата на Ливърпул
Вратари: Миньоле, Уорд
Защитници: Ловрен, Смит, Клайн, Сако, Туре, Морено, Рандал
Полузащитници: Лалана, Милнър, Айб, Коутиньо, Лукас, Алън, Оджо, Стюърт
Нападатели: Стъридж, Фирмино
Контузени: Ориги, Хендерсън, Джан, Бентеке, Шкъртел, Роситър, Гомес, Ингс

Групата на Нюкясъл

Вратари: Дарлоу, Уудман
Защитници: Ласелс, Мбемба, Дъмет, Анита, Уилиямс
Полузащитници: Тиоте, Шелви, Колбак, Вайналдум, Таунзенд, Аарънс
Нападатели: Митрович, Сисе, Перес, Де Йонг, Думбия
Контузени: Крул, Тони, Хайдара, Гууд, Елиът, Мбабу, Колочини, Янмаат, Тейлър

Прогнозата на Gol.bg:

Серията от победи напоследък отново доближи Ливърпул до челната петица във Висшата лига и домакинството на Нюкясъл не е никак маловажно, предвид факта, че "мърсисайдци" са с мач по-малко от конкурентите пред себе си.

Мениджърът Юрген Клоп въобще не се плаши да подменя почти целия си състав и днес също се очаква Ливърпул да играе предимно с резервите си с изключение на двама-трима футболисти като Стъридж, Фирмино и Лукас Лейва.

Ротацията се налага, тъй като следващата седмица в четвъртък "мърисайдци" гостуват на Виляреал в първи полуфинал в Лига Европа. В мачовете срещу Стоук (4:1) и Борнемут (2:1) се видя, че въпреки многото промени отборът поддържа високо ниво и постоянство в играта. В последните си 3 мача "мърисайдци" вкараха 10 гола и за защитата на Нюкясъл също се очертава тежък мач на "Анфийлд".

Поредният удар за Клоп през седмицата бе контузията на Дивок Ориги в дербито с Евертън, който вероятно няма да играе повече до края на сезона. От доста време вече аут заради травми са водещи играчи като капитана Хендерсън и халфа Емре Джан.  

Нюкясъл, който води жестока битка за оцеляване със Съндърланд и Норич, надигна глава в последните си два мача под ръководството на Рафаел Бенитес. За испанския треньор двубоят на "Анфийлд" ще е по-специален, предвид миналото му с отбора от града на Бийтълс.

"Свраките" биха Суонзи (3:0) и измъкнаха равенство от Сити (1:1), като в момента се намират само на две точки от спасителната зона. Бенитес също има куп проблеми с контузии, особено в защита, където ще липсват Колочини, Янмаат и Тейлър. За сметка на това има доста голям избор в атаката, където голове се чакат от Перес, Митрович или Сисе.

Нюкясъл спечели мача на своя стадион по-рано през сезона, но оттогава изтече доста вода. "Свраките загубиха последните си 9 гостувания в лигата и едва ли точно на "Анфийлд" ще успеят да прекъснат тази негативна серия.

Резултат: 2:1