Виляреал - Ливърпул, първи мач от полуфиналите на Лига Европа, стадион "Ел Мадригал", 22,05 часа българско време

Групата на Виляреал
Вратари: Ареола, Асенхо
Защитници: Рукавина, Марио, Байли, Руиз, Бонера, Мусакио
Халфове: Пина, Бруно, Тригерос, Дос Сантос, Суарес, Кастийехо, Нахуел,
Нападатели: Солдадо, Бакамбу, Адриан
Контузени: Баптищао, Коща
Наказани: няма

Групата на Ливърпул
Вратари: Миньоле, Уорд
Защитници: Ловрен, Смит, Клайн, Туре, Морено, Рандал
Халфове: Лалана, Милнър, Айб, Коутиньо, Лукас Лейва, Алън, Оджо, Стюърт
Нападатели: Стъридж, Фирмино
Контузени: Ориги, Хендерсън, Джан, Бентеке, Шкъртел, Роситър, Гомес, Ингс
Наказани: Сако (спрени права заради допинг)

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул е устремен към трофея в Лига Европа, след като елиминира в зрелищни сблъсъци Манчестър Юнайтед и Борусия (Дортмунд). Макар Виляреал да не е в графата "еврограндове", задачата на "мърсисайдци" се очертава да е доста тежка.

Особено на "Ел Мадригал", където "жълтата подводница" е безмилостна този сезон в Европа. Шест победи в шест домакински мача, като има само един допуснат гол, благодарение на стабилната си защита.

В местното първенство Виляреал забксува напоследък, като спечели само точка от последните си три двубоя, но все още има добра преднина на 4-ото място в класирането. Сега всички сили ще бъдат хвърлени срещу Ливърпул за добър резултат преди реванша.

Лео Баптищао пропуска двубоя заради контузия, което означава, че тандем в атака ще бъдат Солдадо и Бакамбу. В защита се завръща възлов играч като Матео Мусакио.

Ливърпул пак напомни за проблемната си защита миналия уикенд във Висшата лига, след като допусна равенство 2:2 срещу Нюкясъл при два гола аванс до почивката.

Ключови играчи в средата на терена като капитанът Хендерсън и Емре Джан допълват проблемите, а за капак на "Анфийлд" гръмна и допинг скандал с французина Мамаду Сако.

"Мърсисайдци" ще трябва да направят нещо повече в защита, ако искат положителен резултат на "Ел Мадригал". Ливърпул ще е достатъчно свеж за битка, след като доста резерви поиграха срещу Нюкясъл.

От голямо значение за тима на Клоп ще бъде евентуален гол на чужд терен, за който ще се чака на триото в атака Стъридж, Фирмино и Коутиньо.

При всички положения мачът е на кантар и по всяка вероятност интригата ще остане с пълна сила за реванша на "Анфийлд" след седмица.

Резултат: 1:1