Фамилията Шмайхел гордо празнува шампионската титла на Лестър. Синът Каспер стана шампион на Англия на същата дата (2 май), на която през 1993 г. бащата Петер спечели първата си титла във Висшата лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Тези факти хвърлиха камъни в градината на славния Ливърпул, който преди няколко години можеше да се похвали като най-титулувания отбор на Острова, но от доста време го кара само на стари лаври.

От последното първо място на "мърсисайдци" в Англия през 1990 г. изтече толкова вода, че датският вратар Петер Шмайхел застана на вратата на Манчестър Юнайтед, спечели 5 пъти Висшата лига, междувременно синът му Каспер порасна и на 29 години вече също е шампион, при това на вратата на Лестър.

Сега букмейкърската къща "Корал" пусна залог с коефициент 250:1 за трето поколение Шмайхел шампион преди Ливърпул да спечели следващата си титла. Става дума за сина на Каспер - Макс, който в момента е на пет години и все още е рано да се каже дали изобщо ще тръгне по стъпките на татко си и дядо си във футбола.

Букмейкърите в Англия коментират пред вестник "Телеграф", че Лестър е променил залозите завинаги и вече никога няма да има такъв огромен коефициент за шампион. Никоя друга изненада в спорта дори не се доближава до 5 000:1, каквато бе ставката за титла на "лисиците" преди началото на сезона.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Like Father, like Son. <a href="https://t.co/w3FGGWyV7f">pic.twitter.com/w3FGGWyV7f</a></p>&mdash; Football__Tweet (@Football__Tweet) <a href="https://twitter.com/Football__Tweet/status/727256944147333121">2 май 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>