По-малко от месец след впечатляващата победа над „Борусия“ (Дортмунд) с 4:3 митичният „Анфийлд“ тръпне в очакване на нов знаменит обрат на „Ливърпул“. „Червените“ приемат „Виляреал“ в среща реванш от 1/2-финалите на Лига Европа, като испанците имат чиста преднина от един гол след първия мач на „Ел Мадригал“.

Бившият футболист на „мърсисайдци“ Дитмар Хаман предупреди „жълтата подводница“, че ги очаква нещо невиждано в четвъртък вечер в града на „Бийтълс“.

„Публиката ще бъде зад тима и „Виляреал“ ще трябва да играе пред фенове, каквито не е виждал до момента - анализира Хаман. - В тази напреднала фаза на турнира това определено е предпоставка за изблик на нерви.“

Бившият полузащитник на „Ливърпул“ побърза да опровергае и още един фактор: „Ако погледнете статистиката ще видите, че домакините във вторите мачове нямат предимство".

"През последните години много малко отбори, които играят у дома в реванша, се класират за финал. Но психологическият фактор е голям. Феновете могат да направят голямата разлика и ние видяхме това в двубоя с „Борусия“.

В същото време представители на „Барселона“ посетиха „Анфийлд“. Причина за визитата са ремонтните дейности по съоръжението.

Не е тайна, че каталунците също подготвят реконструкции на „Ноу Камп“, които ще стартират през сезон 2017/2018. От испанския гранд искат да заимстват идеи от „червените“, които продължават да играят у дома въпреки промените по стадиона.