Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе на седмото небе след страхотната победа с 3:0 над Виляреал в снощния 1/2-финал реванш от Лига Европа, която класира тима на финала в турнира.


"Това бе една невероятна вечер! Моят отбор пък показа блестяща игра", обяви германецът на пресконференцията след края на срещата.

"Каква сила, какво представяне, каква мотивация и каква емоция в играта - бяхме прекрасни във всичко това".

"Отиваме на финал в Базел! Всички фенове на Ливърпул са поканени! 50, 60 или пък 70 хиляди? Може би 100 хиляди! Нека да идват. Не на стадиона, защото няма как да ги побере, но да дойдат в града".

"Това е прекрасен град, близо до дома ми. Нека да отидем там и да създадем една страхотна атмосфера и да направим всичко възможно отново".

"Класирането ни на финала е заслужено и съм много, много доволен от момчетата".

"Всеки говореше много за този отбор преди да го поема. Дойдох в Ливърпул обаче, защото мислех, че имаме хубав отбор и се оказа точно така".

"Имахме контузии и ситуации, които не са никак лесни, но сега сме на финал в Лига Европа. В Базел! 

"Първият половин час на мача иначе бе изпълнен с емоции, а в последните 15 минути на първото полувреме сякаш загубихме търпение. В началото на второто полувреме планът бе да продължим да играем емоционален футбол, но използвахме и мозъците си. Просто момчетата бяха чудесни".