"Севиля" и "Ливърпул" ще се изправят във финала за Лига Европа след едни от най-слабите си сезони в историята си на вътрешната сцена. И двата тима се представиха доста разочароващо в Испания и Англия, но могат да осмислят сезона си утре вечер. Те излизат в битка за втория по важност трофей в Европа на стадион "Сейнт Якоб" в Базел от 21,45 ч.

Дни преди двубоя "Севиля" регистрира твърде неприятен антирекорд през сезона в испанското футболно първенство. Тимът на Унай Емери загуби визитата си на "Атлетик" (Билбао) с 1:3. По този начин андалусийците останаха без нито една победа като гост. Съставът записа 9 равенства и 10 поражения. „Белите“ са единственият клуб в елита без успех далеч от „Санчес Писхуан“.

"Ливърпул" пък завърши на осмо място във Висшата лига. Това е най-ниското класиране за "мърсисайдци" от 1963 година. Тогава отново са осми, след като в предишната година се връщат в елита.

"Знаем обаче, че имаме още един шанс да играем в Шампионската лига и ще дадем всичко от себе си на финала срещу "Севиля", за да го спечелим - заяви мениджърът Юрген Клоп. - Отговорни сме както за добрите неща, така и за лошите. Трябва да покажем срещу испанците най-доброто от себе си, за да можем да победим и да триумфираме с трофея в Лига Европа."

Двубоят в Базел ще е първият между "Севиля" и "Ливърпул". Досега двата тима не са се изправяли един срещу друг нито в евротурнирите, нито в приятелски мач. Английският тим ще опита да прекъсне серията на испанския си противник. Тимът на Унай Емери спечели предишните две издания на Лига Европа.