Офанзивният полузащитник на Ливърпул Филипе Коутиньо похвали мениджъра на клуба Юрген Клоп за промяната в манталитета в съблекалнята, заради която тимът е на финал в Лига Европа.

Тази вечер мърсисайдци могат да сложат край на разочарованието, ако победят Севиля във финала на Лига Европа. Срещата започва в 21.45 часа българско време и ще бъде предавана пряко в Gol.bg.

"Изразът, който използваме в Бразилия е "да уцелиш греда". Точно това ни се случи в последните няколко случая", започна Коутиньо.

"За нас ще бъде наистина много важно най-после да постигнем нещо и да спечелим трофей за Ливърпул. Това ще бъде специално за всички, за целия клуб. Пред нас стои страхотен шанс да оправим нещата сега и да постигнем целта си."

"Юрген Клоп има опит в европейските турнири. Той е страхотен мениджър и направи някои промени, след като дойде при нас. Най-голямата промяна е в манталитета - той ни накара да вярваме, че можем да постигнем нещо."

"Стъпка по стъпка ние подобрявахме представянето си през сезона и сега сме много близо до спечелването на трофей. Това е вторият ни финал този сезон. Пред нас стои страхотна възможност и до голяма степен това се дължи на наложените от Клоп промени", допълни бразилецът.