Наказанието на защитника на Ливърпул и на френския национален отбор по футбол Мамаду Сако заради положителен допинг-тест беше свалено от УЕФА, съобщи "Л'Екип".

На 23 април Сако беше лишен от състезателни права за 30 дни, след като беше хванат с непозволена субстанция след мача от Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед на 17 март.

При разследването на случая адвокатите на играча са успели да докажат, че използваният от бранителя фетбърнър за намаляване на мазнините не е в списъка със забранени вещества и той не е виновен.

От УЕФА приеха аргументите на французина и позволиха на Сако да поднови футболните си занимания, като в близките дни той ще бъде официално оправдан по обвинението за употреба на допинг.

Защитникът беше изключен от състава на Франция за Евро 2016 заради случая, но селекционерът Дидие Дешан може да го върне в отбора до 31 май, когато трябва да оповести окончателната група от 23 футболисти за шампионата.

Очаква се това стана, след като Жереми Матийо получи контузия и пропуска шампионата на Стария континент. Рафаел Варан също пропуска Евро 2016.