Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и неговите футболисти влязоха в затвора Алкатраз! Феновете на тима обаче трябва да бъдат спокойни, защото затворът отдавна не функционира, а мърсисайдци бяха на посещение в ролята на туристи.

В момента петкратният европейски шампион е в Калифорния, където се подготвя за новия сезон, който започва на 13-и август, а ден по-късно "червените" играят с Арсенал.

След тренировката на Ливърпул в Пасадена Клопо и играчите му отпътуваха с кораб за остров Алкатраз, който се намира близо до Сан Франциско.

Футболистите и треньорският щаб разгледаха затвора отвътре и бяха запознати с историята му, както и с най-известните престъпници, които са се подвизавали там.

От 1934 до 1963 година Алкатраз навярно е най-страшното място за престъпниците, защото бягството практически е невъзможно. Само 36 затворници са опитали бягство, но нито едно не е успешно.

Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако влезе в ролята на репортер и взе интервюта от своите съотборници, а също и от мениджъра си.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"> So - the final cut of <a href="https://twitter.com/mamadousakho">@mamadousakho</a> touring Alcatraz with a GoPro is here.<br><br>Enjoy, Reds... <a href="https://t.co/c8RuP3IFqH">https://t.co/c8RuP3IFqH</a></p>&mdash; Liverpool FC (@LFC) <a href="https://twitter.com/LFC/status/756764220646039553">23 юли 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ето и контролите на тима:

27 юли: Ливърпул - Челси, Пасадена

31 юли: Ливърпул - Милан, Санта Клара

2 август: Ливърпул - Рома, Сейнт Луис

6 август: Ливърпул - Барселона, Лондон

7 август: Майнц - Ливърпул, Майнц